Com que enguany el dia 23 d'abril ha caigut al mig de les vacances, hem distribuït diferents activitats al llarg del mes i hem concentrat els actes més importants durant la primera setmana de maig.
Per començar, vam recollir frases relacionades amb la lectura i els llibres i les vam escriure en uns taulers virtuals. És un sistema senzill que permet la participació de moltes persones en línia, sense necessitat de registrar-se.
Això va permetre un treball de cerca a Internet i de distribució de les aportacions als taulers. El primer va estar ple de seguida. El segon encara té espai lliure per si algú vol col·laborar.
A més, en vam disposar un tercer per a les frases relacionades amb qualsevol altre tema.
El dia 21 de març és el Dia Internacional de la Poesia, que aquest any 2011 va estar dedicat al Japó en solidaritat pels greus desastres que ha sofert el país. Amb aquest motiu, alguns alumnes de classes de llengua van elaborar uns haikus, que és un tipus de poemes molt curts i senzills típics de la poesia tradicional japonesa.
El curs passat es va recuperar el Concurs literari, que no es convocava des de fa uns quants anys. A l'edició d'enguany hi ha hagut una més gran participació i ha estat una oportunitat de facilitar l'expressió escrita a tothom que ho ha volgut. Durant els propers dies penjarem els textos per què es puguin llegir.
Alguns grups d'Informàtica Inicial i de Competic 1 han elaborat punts de llibre amb imatges i textos que han buscat per Internet o que s'han inventat. Això, a part de ser una pràctica de les activitats a l'aula, és un bon record o un detall per regalar. Té l'avantatge de què es pot personalitzar, fins i tot amb fotos pròpies.
L'intercanvi de llibres sempre concentra l'atenció durant uns dies en què es poden portar a l'escola aquells llibres que ja hem llegit i que decidim cedir per què algú altre pugui gaudir de la seva lectura. Per cadascun s'obté un val que es pot bescanviar per un altre llibre el dia de l'intercanvi. La taula on s'exposen tots els exemplars fa molt de goig.
Ens agrada compartir les opinions sobre els nostres llibres preferits. Per això aprofitem aquestes dates per crear algun espai on poder parlar-ne. L'apartat Recomana un llibre aquesta vegada ha estat un lloc virtual que va acumulant pàgines a mesura que es van enviant comentaris. Entre els llibres recomanats hi ha molt bones propostes.
El plat fort de la celebració va tenir lloc el passat dimecres 4 de maig a la tarda. En primer lloc, el grup de teatre de l'Associació del Personal de "La Caixa" ens va oferir el muntatge escènic amb poemes de Miguel Hernández anomenat "Me llamo barro". Va ser un recital que va recórrer la vida i l'obra del poeta, amb una selecció de les composicions més rellevants. L'any 2010 es va commemorar el centenari del seu naixement.
A continuació, vam tenir la sort de veure la posada en escena d'una peça de dansa contemporània a càrrec de Judith Alonso, Anna Maria Lorenzo (dues alumnes del grup de Preparació per a la Prova d'Accés als Cicles Formatius de Grau Superior) i Vanesa Carrera, que van preparar i interpretar el poema Elegía en la versió cantada de Joan Manuel Serrat. Una interpretació fantàstica que es pot veure en el vídeo accessible des de la pàgina web dedicada al Dia del llibre 2011.
Per finalitzar, es va procedir al lliurament de premis del Concurs Literari. Moltes felicitacions a les persones guanyadores i ànims a tothom per repetir el proper any. Agraïm al Jurat la seva col·laboració.
Espai web del Dia del llibre 2011. No deixeu de visitar-lo.
Moltes gràcies a tothom que ha col·laborat per fer possible aquest recull.
El que es reflexa en aquest escrit no és tan sols la celebració del dia del llibre, sinó, i molt important, totes les activitats que esteu duent a terme al llarg d’aquest curs, es nota molt que sou un grup amb interessos compartits i molt actius.
ResponEliminaFelicitats i per molts anys.
Hola a todos.
ResponEliminaHan sido unos días de mucha participación por los alumnos.
El día 4 pasamos una tarde muy bonita, con la poesía de miguel Hernández, se te ponía la carne de gallina, y como broche final La puesta en escena de Elegía.
Os felicito, lo hicisteis muy bien, seguir así.
Saludos.
Me parece un relato de los actos que se han celebrado en nuestra escuela, muy bien explicado. Muy detallado al mismo tiempo que conciso.
ResponEliminaCreo que es una buena idea, para que las personas se aficionen a la lectura, ó que vean un detalle de nuestros poetas.
ResponElimina